Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mairūno receptai: makaronai su aštriu padažu

Makaronai, mano įsitikinimu, yra toks produktas, kurį galima valgyti bet kokiomis progomis. Jų įvairovė ir galimybė fantazuoti gaminant patiekalus yra neišsemiama.
Makaronai su aštriu padažu
Makaronai su aštriu padažu / Mairūno nuotr.

Šiandien siūlau pasigaminti farfalla (it.peteliškė) formos makaronus su aštriu padažu.

4 asmenims pamaitinti reikės:

400 g makaronų,

0,5 baklažano,

400 g skardinės nuluptų pomidorų savo sultyse,

1 geltonos saldžios paprikos,

1 nedidelės cukinijos,

1 nedidelio raudono svogūno,

2 raudonų čili pipirų,

alyvuogių aliejaus,

druskos, rudojo cukraus ir džiovintų bazilikų.

Pirmiausia reikia paruošti baklažaną, kad nebeliktų aitrumo. Galima supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska, galima pamerkti juos į sūrų vandenį. Čia jau kaip kam patogiau. Svarbu, kad procedūra truktų ne mažiau kaip pusę valandos. Toliau reikia kubeliais supjaustyti papriką, pusžiedžiais svogūną ir cukiniją, kuo smulkiau supjaustyti čili pipiriukus.

Kai visos daržovės jau susmulkintos, statykite ant ugnies didelę keptuvę aukštesniais kraštai ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Pirmiausia truputėlį apkepkite svogūną, paskui dėkite cukiniją, papriką ir čili pipirus. Porą minučių pakepus, sukraukite nusausintus baklažanus ir pomidorus. Be abejo, galima naudoti šviežius luptus pomidorus, bet tokiu metų laiku jie netenka puikaus aromato. Taigi šiuo atveju pomidorai iš skardinės yra tikrai ne pats prasčiausias pasirinkimas.

Apmaišę daržoves, jas uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies. Dabar pats laikas imtis makaronų. Virkite juos dideliame kiekyje pasūdyto vandens apie 12 minučių.

Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įdėkite žiupsnį druskos, didelį valgomą šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską apmaišykite ir tuoj pat dėkite į lėkštes. Šį patiekalą reikia valgyti tol, kol jis yra karštas.

Patiekalą galima paskaninti tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiais smulkintais bazilikais.

Skanaus!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų