Šiandien siūlau pasigaminti farfalla (it.peteliškė) formos makaronus su aštriu padažu.
4 asmenims pamaitinti reikės:
400 g makaronų,
0,5 baklažano,
400 g skardinės nuluptų pomidorų savo sultyse,
1 geltonos saldžios paprikos,
1 nedidelės cukinijos,
1 nedidelio raudono svogūno,
2 raudonų čili pipirų,
alyvuogių aliejaus,
druskos, rudojo cukraus ir džiovintų bazilikų.
Pirmiausia reikia paruošti baklažaną, kad nebeliktų aitrumo. Galima supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska, galima pamerkti juos į sūrų vandenį. Čia jau kaip kam patogiau. Svarbu, kad procedūra truktų ne mažiau kaip pusę valandos. Toliau reikia kubeliais supjaustyti papriką, pusžiedžiais svogūną ir cukiniją, kuo smulkiau supjaustyti čili pipiriukus.
Kai visos daržovės jau susmulkintos, statykite ant ugnies didelę keptuvę aukštesniais kraštai ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Pirmiausia truputėlį apkepkite svogūną, paskui dėkite cukiniją, papriką ir čili pipirus. Porą minučių pakepus, sukraukite nusausintus baklažanus ir pomidorus. Be abejo, galima naudoti šviežius luptus pomidorus, bet tokiu metų laiku jie netenka puikaus aromato. Taigi šiuo atveju pomidorai iš skardinės yra tikrai ne pats prasčiausias pasirinkimas.
Apmaišę daržoves, jas uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies. Dabar pats laikas imtis makaronų. Virkite juos dideliame kiekyje pasūdyto vandens apie 12 minučių.
Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įdėkite žiupsnį druskos, didelį valgomą šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską apmaišykite ir tuoj pat dėkite į lėkštes. Šį patiekalą reikia valgyti tol, kol jis yra karštas.
Patiekalą galima paskaninti tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiais smulkintais bazilikais.
Skanaus!