Siūlau pasigaminti kiaulienos ir bulvių troškinį su špinatais.
4 porcijoms reikalingi produktai:
4 didelės bulvės,
apie 700 g kiaulienos sprandinės,
1 didelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
1,5 valgomojo šaukšto maltos saldžiosios paprikos miltelių,
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštelis kmynų,
1 l mėsos sultinio,
150 g špinatų,
150 g grietinės,
aliejus, druska, pipirai.
Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulieną. Šiek tiek apkepus, kai jau nebeliks raudonio, įberkite druskos ir pipirų. Tuomet reikia sudėti labai smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką. Porą minučių pakepus, sudėkite nuskustas ir stambiai supjaustytas bulves. Ant stiprios ugnies viską pakepinus maždaug 5 minutes, suberkite paprikos miltelius. Viską labai gerai išmaišykite. Kepkite tiek laiko, kiek prireiks iš prieskonių spintelės išsitraukti kmynus ir atseikėti pomidorų pastos. Kai jau kmynai ir pomidorų pasta bus keptuvėje, įpilkite sultinio, palaukite, kol užvirs, tuomet uždenkite dangčiu ir maždaug pusvalandį galite užsiimti kita veikla, kadangi prie viryklės reikalingi nebūsite.
Praėjus pusvalandžiui, kai mėsa ir bulvės bus minkštučiai, sudėkite susmulkintus špinatus ir troškinkite 3 minutes. Tuomet įdėkite grietinės, viską gerai išmaišykite, įberkite dar druskos ir pipirų.
Jeigu labai nemėgstate kmynų, galite jų nedėti. Špinatus rinkitės tik šviežius, konservuoti nesuteiks gaivumo pojūčio.
Skanaus!