Šiandien siūlau pasigaminti ryžiais ir daržovėmis įdarytas paprikas, kurias galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip puikų garnyrą prie mėsos patiekalų.
Sudėtis:
4 didelės paprikos,
1 maišelis ryžių,
1 svogūnas,
2 dideli pievagrybiai (gali būti ir kitokie grybai),
1 didelė morka,
sauja puskiečio tarkuoto fermentinio sūrio,
2 valg. šaukštai aliejaus,
100 ml pomidorų tyrės,
druska, malti juodieji pipirai,
troškintoms daržovėms skirtas prieskonių mišinys.
Didelėje keptuvėje iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).
Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite apie porą minučių. Įdaras paruoštas.
Paėmę paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.
Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas. Jei tokio neturite, galima naudoti gilesnę kepimo formą ir ją uždegti folija). Į indą įpilkite vandens tiek, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.
Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Šaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.
Skanaus!