„Skirtingi prieskoniai yra aštraus skonio, kvapo, tad užtenka nedidelio jų kiekio, kad pasikeistų gaminio skonis. Tam, kad išgautume tikrą ir išskirtinį skonį, jokio sėkmės recepto nėra. Svarbiausia – kokybiški prieskoniai, tinkamai suderinti tarpusavyje“, – pasakoja J. Maslinikovienė.
Prieskoniai yra skirti maistui gardinti, tačiau ne tam, kad užgožtų jo skonį ar kvapą. Pasak vyriausiosios „Mažeikių mėsinės“ technologės, populiariausi prieskoniai yra juodieji pipirai, česnakai ir kalendros. Kalendrų sėklų aromatas yra malonus, o maisto pagardinimas šiuo prieskoniu yra tikras išsigelbėjimas negalintiesiems vartoti aštraus maisto. Česnakai suteikia kiek aštroką ir labai savitą skonį, o pipirai pasižymi šiek tiek aitroku kvapu ir garantuoja gaminiams išskirtinį aromatą.
Gaminant vytintas ar rūkytas dešras mėsa gardinama puikiai visiems pažįstamais, tradiciniais prieskonių deriniais: juodaisiais pipirais ir česnakais, juodaisiais pipirais, kvapniaisiais pipirais ir česnakais, juodaisiais pipirais ir kalendromis. Tačiau norint išgauti išskirtinį skonį derinami ir netikėti prieskoniai, kurie pasižymi natūralumu: juodieji pipirai ir džiovinti baravykai arba česnakai, juodieji pipirai ir kadagio uogos. Džiovintų baravykų prieskoniais pagardinti mėsos gaminiai išsiskiria ypatingu skoniu. Kartokai salsvo skonio, kvapnios kadagio uogos suteikia dešroms subtilaus, pikantiško skonio, primena pievų ir miškų aromatą.
Kartais dešroms gaminti naudojami itin netradiciniai priedai – pavyzdžiui, romas. Tokį savitą pikantišką skonį įvertina tikri gurmanai.