Jums reikės:
–180 ml skaldytų žirnių (tiks ir tokie, kokių turite);
– 1,5 l gabalėliais pjaustyto moliūgo;
– 3 valg. šaukšt. aliejaus;
– 1 arbat. šaukšt. malto kumino (galima keisti kmynais);
– 1 arbat. šaukšt. rūkytos aštriosios paprikos miltelių;
– Pusės arbat. šaukšt. druskos;
– 240 ml pjaustyto ožkos sūrio;
– Saujelės mėtų (galima ir džiovintų);
– 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto.
Gaminimas:
Išmirkytus žirnius verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Perplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Moliūgą apibarstome kuminu, paprika, druska, užpilame porą šaukštų aliejaus, pamaišome ir vienu sluoksniu išdėliojame kepimo skardoje.
Kišame skardą į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepame 20 min., tuomet moliūgą apverčiame ir paliekame kepti dar apie 10 min. Atvėsiname.
Moliūgą sumaišome su žirniais, puse sūrio, užpilame acto ir šaukštą aliejaus, pagardiname mėtomis, druska ir pipirais. Išdėliojame į lėkštes ir užbarstome likusiu sūriu.