Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omletas su pievagrybiais

3–4 kiaušiniai, 4 šaukštai vandens arba grietinėlės, druskos, pipirų, sviesto arba margarino. Įdarui: 150 g pievagrybių, šaukštas sviesto, pusė šaukšto miltų, 100 ml grietinėlės, česnako skiltelė, druskos, pipirų.
Omletas su pievagrybiais
Omletas su pievagrybiais / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Omletas Pievagrybis

Pirmiausia paruoškite pievagrybių įdarą. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite ir pakepinkite svieste. Kai grybai suminkštės, įmaišykite miltus ir pamažu supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite smulkintais česnakais ir pipirais.

Sumuškite kiaušinius į dubenį, įberkite druskos, pipirų, supilkite vandenį arba grietinėlę ir plakite šakute, kol tryniai susimaišys su baltymais (neplakite iki vientisos masės).

Keptuvėje įkaitinkite riebalus, supilkite pusę kiaušinių masės, maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, paskui palikite kepti, kol apskrus dugnas. Krestelėkite keptuvę, kad omletas atšoktų, atsargiai perkelkite jį į lėkštę, ant vieno krašto uždėkite pievagrybių įdaro, kitą užlenkite. Iš likusios kiaušinių masės iškepkite antrą omletą.

Patiekite su skrudintos duonos riekele, pomidorų ir agurkų salotomis.

2 asmenims. Pagaminsite per 20 minučių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų