Atskirai verdame makaronus. Į kitą puoduką pilame aliejų ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai užkaista, dedame pjaustytus pievagrybius ir kubeliais ar šiaudeliais pjaustytą kalakutienos filė. Viską kepiname apie 1 min. Tada dedame mėlynąjį sūrį ir pilame vyną. Troškiname apie 2 min. Sudedame smulkintus džiovintus pomidorus ir pilame grietinėlę. Įberiame „Gojaus“ sūrio. Kaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Nukeliame nuo ugnies.
Išvirusius makaronus suverčiame į dubenį ir užpilame paruoštu padažu. Pabarstome tarkuotu sūriu ar prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!
(Kad kalakutiena nebūtų sausa, prieš kepant galima pavolioti miltuose arba naudoti vištieną.)