Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniai receptai. Bilevičiūtės cinamoninė višta

Mėgstamiausias dainininkės Dainos Bilevičiūtės Kūčių patiekalas – kepta višta su cinamonu ir bruknių bei kriaušių padažu. Atlikėja tikino, kad tokių skanėstų išsikepti pavyksta ne kasdien, todėl šį ir rekomenduoja šventinam stalui.
D.Bilevičiūtė siūlo išbandyti saldžiarūgštę keptą vištą.
D.Bilevičiūtė siūlo išbandyti saldžiarūgštę keptą vištą. / „Scanpix“ nuotr.

„Šios vištytės skonis – saldžiarūgštis, pikantiškas. Tikrai nepasigailėsite tokią išsikepę šventėms. Pasigaminti tikrai nesudėtinga, todėl tokį kepsnį išsikeps ir neturintys patirties virtuvėje žmonės. Papasakosiu, kaip pasigaminti šventiškiausią patiekalą žemėje“, – intrigavo D.Bilevičiūtė.

Jums reikės:

Normalaus dydžio gražaus viščiuko, vištienos prieskonių, druskos, pipirų, ryžių, cinamono, obuolių džiovintų persikų ir slyvų, kriaušių bei bruknių.

Kaip gaminti:

Vištą reikia įtrinti druska ir cukrumi bei cinamonu, marinuoti reiktų keletą valandų. Kuo ilgiau marinuosite, tuo skanesnė višta bus. Vištą prikimškite ryžių, džiovintų vaisių, žalių obuolių, ir kepkite. Paskrudusi tokia višta būna tamsiai ruda, traškia odele, be galo skani. Įdarui galite naudoti džiovintų persikų ir slyvų, žalių obuolių ar ryžių. Nebūtina į įdarą sudėti visus ingredientus, galima improvizuoti. Geriausias padažas tokiai vištai yra trintos bruknės su kriaušėmis. Kepant vištą galima greta į skardą įdėti obuolių. Skanaus!

Visi Kūčių ir Kalėdų receptai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs