Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.
Nulupkite ir susmulkinkite morkas bei bulvę. Porą supjaustykite stambiais griežinėliais. Puode užvirkite daržovių sultinį, sudėkite daržoves ir virkite, kol visiškai suminkštės.
Virtas daržoves pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Turi susidaryti vientisa tyrė.
Supilkite sriubą atgal į puodą, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vėl užvirkite. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir palaikykite bent 5 minutes.
Supilkite sriubą į išskobtą moliūgą ir patiekite.
Tirštą moliūgų sriubą gardinkite skrudintomis saulėgrąžų sėklomis, baltos duonos skrebučiais ir grietine.
4 asmenims. Paruošite per 30 min.