Kalorijos: apie 345 kcal/ porc.
Trukmė: 1 val. kepti orkaitėje ir apie 10 min. gaminti
Reikės:
- 10 vidutinio dydžio gerai prinokusių pomidorų (apie 1 kg 300 g),
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 2 šaukštai kapotų šviežių bazilikų,
- 1 šaukštas kokosų aliejaus,
- 2 nedidelės skiltelės česnako,
- 1 šaukštas kapotų šviežių raudonėlių,
- juodųjų pipirų,
- druskos.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
Pomidorus perpjaukite pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kapotais bazilikais (pasilikite 1 šaukštą bazilikų tolimesnei gamybai).
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono.
Keptus pomidorus ir išsiskyrusias jų sultis supilkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.
Puode įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite kapotus česnakus, kol jie taps aukso spalvos.
Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais.
Nuimkite nuo ugnies, sudėkite likusias aromatines žoleles ir skubiai patiekite.
Skanaus!