Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitamininga užkandėlė

4 gerai prinokę pomidorai, 200 g rikotos sūrio, pusė pakelio liesos varškės, 2 šaukštai grietinėlės, po didelę saują dilgėlių, kiaulpienių lapelių, apie 200 g gražgarstės, raudonasis svogūnas, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus, pusės citrinos sulčių, 2 česnako skiltelės.
Vitamininga užkandėlė
Vitamininga užkandėlė / Fotolia nuotr.

Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.

Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų.
Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.

Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.

Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus.
Valgykite su baltos duonos riekele.

3 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai