Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu

Šis sumuštinukų receptas yra labai gurmaniškas jei naudosite vytintą kumpį ir parmezano sūrį ir labai kasdieniškas jei vytintą kumpį pakeisite jums patinkančiu rūkytu kumpiu, o parmezano sūrį, kitu fermentiniu sūriu. Rinkitės pagal galimybes, skonį ir progą.
Sumuštiniai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu
Sumuštiniai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu / Renatos Poccia nuotr.
Temos: 1 Receptai

Porcijos: 4 (apie 3-4 (5cm skersmens) sumuštinukai/porc.)
Kalorijos: apie 115 kcal/porc.
Trukmė: apie 20 min.

Reikės:

  • kelių riekelių forminės duonos
  • 100g šaldytų žirnelių
  • 1/2 vnt. vid dydžio svogūno
  • 1 v.š. tyro alyvų aliejaus
  • 15g plonai pjaustyto parmezano (galima keisti kitu fermentiniu sūriu)
  • 20g plonai pjaustyto vytinto kumpio (galima keisti rūkytu kumpiu)
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Paruošimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., padruskinkite, papipirinkite. Iš duonos išpjaukite skridinėlius (stikline, ar specialia formele), juos trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje-grilyje, kol paviršius gražiai pagels. Troškintus žirnelius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą, smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 a.š. žirnelių kremo, mažą susuktą gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio. Skubiai patiekite. Skanaus!

Receptas iš www.isbandytireceptai.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis