„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kokias sultis renkasi žinomi žmonės?

Prieš gerą dvidešimtmetį mūsų šalyje sulčių pasiūla buvo išties nedidelė. Parduotuvių skyriuose stovėdavo vos kelios jų rūšys, o užsukus į kavinę variantai tebūdavo trys – pomidorų, obuolių arba slyvų. Šiandien sulčių pasirinkimas platus ir bekraštis, tačiau kiekvienas turime kelias mėgstamiausias rūšis, kurias geriame dažniausiai. Pasiteiravome, kokioms sultims pirmenybę teikia žinomos Lietuvos moterys – drabužių dizainerė Viktorija Jakučinskaitė ir televizijoje dirbanti Ingrida Kazlauskaitė.
Viktorija Jakučinskaitė
Viktorija Jakučinskaitė / Mindaugo Vaičiulio/BFL nuotr.

V.Jakučinskaitė: „Šviežiai spaustos sultys man lyg patiekalas“

Drabužių dizainerė Viktorija Jakučinskaitė nuo vaikystės dievina mango sultis, tačiau Lietuvoje iš šių vaisių spaudžiamų sulčių negeria. „Kai buvau maža, kelis kartus metuose mūsų namus pasiekdavo siuntiniai iš užsienio. Kiekviename jų būdavo įdėta 2 litrų talpos skardinių su mango sultimis. Skonis – tiesiog nepakartojamas. Sykį pirkau jų ir mūsų parduotuvėje, bet likau nusivylusi ir nuo to karto į tą pusę nebesidairau“, – neseną įvykį prisiminė drabužių kūrėja. Pasak jos, gyvenant tokioje šalyje reikia vertinti mūsų soduose augančias gėrybes ir iš jų spaudžiamas sultis. Prakalbus apie jas, Viktorija išskyrė mylimiausią savo derinį – obuolių ir morkų sulčių kokteilį, kurį kartais mėgsta pagyvinti ananasų arba apelsinų sultimis.

„Šviežiai spaustos sultys man lyg patiekalas. Niekuomet negeriu jų prie valgio ar troškuliui numalšinti – tokiu atveju atsigaivinu vandeniu. Sultys tikrai nėra kasdienis mano gėrimas. Jas geriu tada, kai pajuntu, kad organizmui trūksta vitaminų injekcijos“, – sulčių gėrimo įpročius atskleidė drabužių dizainerė.

Moteris teigė per daug nesidominti naudingomis sulčių savybėmis ir turimų elementų kiekiu. Anot jos, tokia informacija pradeda rūpėti tik sunegalavus ar rimčiau susirgus. „Kai esi sveikas, negalvoji apie ligas. Kai esi trisdešimties, nesigilini, kas nutiks, kuomet sukaks 40“, – šypsodamasi mintis dėstė V. Jakučinskaitė.

I.Kazlauskaitė: „Sultis gerti sveika, tačiau reikia turėti saiką“

TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ administratorė Ingrida Kazlauskaitė dažnai gurkšnoja šviežiai spaustas morkų sultis, tačiau vitaminingųjų burokėlių sulčių į burną paimti jos nepriverstų niekas. „Morkų sultys be galo skanios, be to, suteikia odai gražų atspalvį, o štai burokėlių... Žinau, kad naudingos, bet vien pagalvojus blogulys purto“, – atviravo televizijoje dirbanti moteris.

„Sultis gerti sveika, tačiau visada reikia turėti saiką. Ypatingai mėgstu apelsinų ir greipfrutų sulčių mišinį, tačiau sykį jo išgėriau ženkliai per daug, ir tai iššaukė alerginę kūno reakciją“, – prisiminė I. Kazlauskaitė. Anot jos, svarbu ne tik nepadauginti sulčių, bet ir atidžiai sekti, kurių rūšių vaisių ir daržovių sultis organizmas toleruoja, o kurias atmeta.

Tiek Lietuvoje, tiek svečiose šalyse dainininkų dueto Livetos ir Petro Kazlauskų dukra renkasi tik šviežias sultis, o jei prekybos centre ar kavinėje jų neranda, verčiau neperka nieko, nei produktą su konservantais. „Esu prieš bet kokią sintetiką. Vertinu tik sveikatai naudingus gaminius. Skanu ir sveika – tai mano prioritetai!“ – kategorišką nuomonę išsakė Ingrida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“