Česnakas turi daug geležies, cinko, jodo, magnio, C ir B grupės vitaminų, eterinių aliejų. Taip pat įvairių medžiagų nuo mikrobų ir vėžio, mažina puvimo procesą, slopina peršalimo ligas, stiprina imunitetą. Česnakas gerina apetitą, padeda daugintis mikroflorai.
Agurkų sultys su medumi – puikus vaistas kosėjant, peršalus. Jos mažina puvimo procesą žarnyne, tinka užkietėjus viduriams. Jame yra vitaminų PP, C, A, B1, organinių rūgščių, angliavandenių, fosforo, natrio, kalcio.
Pomidoras turi organinių rūgščių, karotino, folio rūgšties, baltymų, vitaminų B1, B2, C, P, K, E, geležies, vario, kalio ir kt. Ši daržovė skatina virškinimą ir medžiagų apykaitą, stiprina gleivinę, padeda apsiginti nuo virusų ir bakterijų, gydo avitaminozę.
Kopūstai (gūžiniai ir žiediniai, brokoliai) turi medžiagų apykaitą gerinančių medžiagų, žarnyno veiklą aktyvinančios ląstelienos. Jame gausu įvairių fermentų, sieros, kalio, fosforo, geležies, vitaminų PP, A, C, P, B, K, U. Žiediniai ir brokoliai turi daug mikroelementų, pekino kopūste yra seleno, baltymų, kalcio. Raugintuose kopūstuose išlieka daug mineralinių medžiagų, nesuyra ir saugančios nuo vėžio. Jie tinka ir alergiškiems žmonėms. Kopūstų sultis patariama gerti tiems, kuriems užkietėję viduriai.
Burokuose yra vitaminų PP, B1, B2, C, organinių rugščių, kalio, kalcio geležies, fosforo, beta karotino. Jį patartina valgyti esant mažakraujystei, tačiau nerekomenduojama viduriuojant.
Moliūginės daržovės turi daug vitaminų C, PP, B, E, karotino, kalio, magnio, kalcio, pektinų. Šios daržovės šalina iš organizmo nuodingas medžiagas, stiprina imunitetą, stimuliuoja žarnyno veiklą, aktyvina medžiagų apykaitą ląstelėse, tinkamos užkietėjusių vidurių profilaktikai,
Morka turi vitaminų C, K, B grupės, karotino, kuris kepenyse virsta vitaminu A, taip pat yra geležies, jodo, folio rūgšties, kalcio, angliavandenių. Morkų sultys tinka sergant mažakraujyste, odos, gleivinės ir regos būklei gerinti.
Bulvė yra mūsų antra duona, kaip daugelis pasakytų. Joje yra amino rugščių, maistinių skaidulų, fermentų, folio rūgšties, riebalų, vitaminų PP, C, U, A, B grupės. Kad verdamoje bulvėje išliktų kuo daugiau naudingų vitaminų, jas reikia virti neluptas.