1. Sergant gripu natūralios gydymo priemonės – veiksmingiausios. Išgerkite stiklinę šviežiai spaustų apelsinų sulčių du kartus per dieną ir pagelbėsite nusilpusiam organizmui ne tik doze vitamino C, bet ir provitaminu A, B1, B2 bei bakterijas žudančiais fitoncidais.
2. Jei parduotuvėje nusipirkote apelsinų, ką tik įsigijote ypač vertingų elementų rinkinį. 100 gramų šių vaisių turi 214 mg kalio, 44 mg kalcio, 25 mg fosforo ir 17 mg magnio.
3. Ar žinojote, iš kur kilęs žodis „apelsinas“? Olandų kalba „appel“ reiškia „obuolys“, o „Sina“ – „Kinija“. Tai šalies, iš kurios yra kilęs šis skaisčiai oranžinis vaisius, pavadinimas. Kinai apelsiną laiko sėkmės ir nemirtingumo simboliu.
4. Nulupę apelsiną, neskubėkite išmesti žievelės. Ji pasižymi cholesterolio kiekį kraujyje mažinančiomis savybėmis. Atvėsę orai – puikus akstinas prisiminti karštuosius gėrimus ir saldžius pyragus, ruošiamus su tarkuota apelsino žievele. Tik prieš vartodami nepamirškite jos gerai nušveisti!
5. Apelsinų sultys padeda organizmui lengviau įsisavinti su maistu gaunamą geležį.
6. Šviežių apelsinų sulčių stiklinę į dienos mitybos racioną vertėtų įtraukti nėščioms moterims, kadangi šiame gėrime yra nemažai folio rūgšties, labai reikalingos augančiam vaisiui.
7. Apelsinuose esantys flavonoidai padeda išvengti kraujagyslių bei širdies ligų ir vėžio. Apelsinų sultys taip pat rekomenduojamos avitaminoze sergantiems žmonėms.
8. 1 stiklinė apelsinų sulčių turi 115 kcal.
9. Tyrimais įrodyta, kad fizinis krūvis ir puslitris apelsinų sulčių kas dieną padeda greičiau numesti svorį.
10. Stikline ką tik išspaustų apelsinų sulčių pusryčius pradeda tokios pasaulio garsenybės kaip politikas George W.Bushas, aktorė Sophia Loren ir dainininkė Katy Perry.