Reikės:
700gr. kalmarų filė b/o „Nowaco Exclusive“
250ml. grietinėlės (35% riebumo)
100gr. sviesto
50ml. mango sulčių
2–3 galvutės česnako
1 didelio svogūno
Gaminimas:
Prieskonių: druskos, pipirų, krapų, baziliko
Į keptuvėje išlydytą sviestą dėti smulkiai supjaustytą česnaką, pakepinti 1 min. Po to dėti kubeliais supjaustytą svogūną, pakepinti, kol svogūnas suminkšės ir gražiai pagels.
Kalmarus supjaustyti juostelėmis ir dėti į keptuvę, kepinti 2–3 minutes (jokiu būdu ne ilgiau, nes gali sukietėti).Po to supilame grietinėlę, mango sultis, suberiame visus prieskonius ir viską patroškiname dar 2-3 minutes.
Vagyti galima su makaronais, ryžiais, gruzdintomis bulvytėmis arba prancūzišku batonėliu.
Skanaus!