„Alkoholinės intoksikacijos metu būtina atstatyti vandens – elektrolitų balansą bei šalinti susikaupusias toksines medžiagas. Viena iš pagrindinių pagirių priežasčių – patologinis skysčių persiskirstymas, kurio metu sumažėja cirkuliuojančio kraujo tūris ir kaupiasi skysčiai kituose audiniuose, sukeldami tinimus. – teigia Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė – Pagirių metu svarbiausia atstatyti skysčių balansą organizme, todėl nebūtina gerti skausmą malšinančius vaistus – gali pakakti ir natūralaus mineralinio vandens, praturtinto svarbiais mineralais. Galvos skausmo galima atsikratyti ir sudirgusiam nuo alkoholio virškinimo traktui padėti, geriant pakankamai natūralaus mineralinio vandens“.
Pagirios gerokai palengvėtų, jei mineralinio vandens gertumėme ne tik ryte, bet ir prieš einant miegoti po vakarėlio. Per pirmąsias dvi sunkaus ryto valandas reikėtų išgerti apie pusantro litro natūralaus mineralinio vandens. Vėliau taip pat reikėtų gurkšnoti mineralinį vandenį. Jei reikia, nuskausminamuosius pakeisti gali kelios saujos aviečių ar serbentų uogų – jose yra salicilo rūgšties, mažinančios galvos skausmą.
Natūralus mineralinis vanduo atkuria skysčių pusiausvyrą organizme, jame esantys mineralai suteikia organizmui reikalingų mikroelementų. Nepakenktų į mineralinį vandenį įspausti citrinų sulčių, nes jose esantis vitaminas C yra puikus detoksikatoriaus, pagreitinantis acetaldehido skilimą ir šalinimą iš organizmo.