Karštos sultys – rudens gėrimams ir patiekalams

Pašildytas sultis vietoj nemėgstamo virinto tėvai ar močiutės dažnai siūlo sergantiems vaikams. Tačiau šis gėrimas gali puikiai suskambėti ir patiekaluose bei ruošiant nealkoholinį karšto vyno pakaitalą. Siūlome išbandyti tris receptus su karštomis vaisių sultimis.
Pakaitintas sultis reikėtų iškart išgerti ir antrąsyk jų nebešildyti.
Pakaitintas sultis reikėtų iškart išgerti ir antrąsyk jų nebešildyti. / 123rf.com nuotr.

Gėrimas su karštomis obuolių ir juodųjų serbentų sultimis

Jums reikės:

– 0,5 litro obuolių sulčių;
– 0,5 litro juodųjų serbentų sulčių;
– 1 apelsino;
– 6–7 džiovintų gvazdikėlių;
– saujelės migdolų drožlių;
– saujelės razinų;
– cinamono lazdelės;
– 5–7 valg. šaukštų medaus.

Gaminimas:

1. Įpilkite obuolių ir juodųjų serbentų sultis į puodą ir užvirkite.

2. Perpjaukite apelsiną per pusę ir į abi jo dalis prismaigstykite džiovintų gvazdikėlių.

3. Sultims pavirus kelias minutes, į jas įmeskite gvazdikėliais „įdaryto“ apelsino skilteles.

4. Į verdančias sultis įdėkite cinamono lazdelę ir medų. Viską gerai išmaišykite.

5. Leiskite sultims pavirti dar tris minutes ir išjunkite ugnį.

6. Išpilstykite karštų sulčių gėrimą į stiklines, įberkite razinų, pagardinkite migdolų drožlėmis ir patiekite ant stalo.

Karštose apelsinų sultyse išmirkytos kuskuso kruopos

Jums reikės:

– 1 apelsino sulčių ir nuluptos (bet netarkuotos) jo žievelės;
– 50 ml vandens;
– 80 g kuskuso kruopų.

1. Į puodą įpilkite vandenį, apelsino sultis. Kartu įmeskite ir vaisiaus žievelę.
2. Užvirkite mišinį.
3. Išjunkite ugnį, išimkite išbrinkusią apelsino žievelę iš puodo ir užpilkite karštą mišinį ant kuskuso kruopų.
4. Indą uždenkite ir palaikykite penkias minutes, leisdami kruopoms išbrinkti.
5. Salotų pagrindas pagamintas! Į draugiją jam tiks žalieji žirneliai, avokadai, keptos cukinijos, virti burokėliai, petražolės ir kiti žalumynai.

Karštas spanguolių sulčių gėrimas nuo peršalimo

Jums reikės:

– 100 g spanguolių;
– 250 ml vandens;
– 3 arb. šaukštelių medaus;
– 2 arb. šaukštelių citrinos sulčių;
– 1 valg. šaukšto tarkuoto imbiero.

1. Išspauskite iš spanguolių sultis.
2. Užvirinkite vandenį ir supilkite į jį sultis.
3. Įdėkite medų, tarkuotą imbierą ir įpilkite citrinos sultis. Viską išmaišykite.
4. Virkite ant vidutinės ugnies 7–10 minučių.
5. Perkoškite karštą spanguolinį gėrimą ir supilkite jį į puodelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis