Gėrimas su karštomis obuolių ir juodųjų serbentų sultimis
Jums reikės:
– 0,5 litro obuolių sulčių;
– 0,5 litro juodųjų serbentų sulčių;
– 1 apelsino;
– 6–7 džiovintų gvazdikėlių;
– saujelės migdolų drožlių;
– saujelės razinų;
– cinamono lazdelės;
– 5–7 valg. šaukštų medaus.
Gaminimas:
1. Įpilkite obuolių ir juodųjų serbentų sultis į puodą ir užvirkite.
2. Perpjaukite apelsiną per pusę ir į abi jo dalis prismaigstykite džiovintų gvazdikėlių.
3. Sultims pavirus kelias minutes, į jas įmeskite gvazdikėliais „įdaryto“ apelsino skilteles.
4. Į verdančias sultis įdėkite cinamono lazdelę ir medų. Viską gerai išmaišykite.
5. Leiskite sultims pavirti dar tris minutes ir išjunkite ugnį.
6. Išpilstykite karštų sulčių gėrimą į stiklines, įberkite razinų, pagardinkite migdolų drožlėmis ir patiekite ant stalo.
Karštose apelsinų sultyse išmirkytos kuskuso kruopos
Jums reikės:
– 1 apelsino sulčių ir nuluptos (bet netarkuotos) jo žievelės;
– 50 ml vandens;
– 80 g kuskuso kruopų.
1. Į puodą įpilkite vandenį, apelsino sultis. Kartu įmeskite ir vaisiaus žievelę.
2. Užvirkite mišinį.
3. Išjunkite ugnį, išimkite išbrinkusią apelsino žievelę iš puodo ir užpilkite karštą mišinį ant kuskuso kruopų.
4. Indą uždenkite ir palaikykite penkias minutes, leisdami kruopoms išbrinkti.
5. Salotų pagrindas pagamintas! Į draugiją jam tiks žalieji žirneliai, avokadai, keptos cukinijos, virti burokėliai, petražolės ir kiti žalumynai.
Karštas spanguolių sulčių gėrimas nuo peršalimo
Jums reikės:
– 100 g spanguolių;
– 250 ml vandens;
– 3 arb. šaukštelių medaus;
– 2 arb. šaukštelių citrinos sulčių;
– 1 valg. šaukšto tarkuoto imbiero.
1. Išspauskite iš spanguolių sultis.
2. Užvirinkite vandenį ir supilkite į jį sultis.
3. Įdėkite medų, tarkuotą imbierą ir įpilkite citrinos sultis. Viską išmaišykite.
4. Virkite ant vidutinės ugnies 7–10 minučių.
5. Perkoškite karštą spanguolinį gėrimą ir supilkite jį į puodelius.