Lenkų mokslininkė išrado kalorijų neturinčius javainius

Galite valgyti kiek norite ir nepriaugti nė gramo, sako lenkų mokslininkė Joanna Harasym apie neseniai patentuotus grikių lukštų javainius, kuriuose gausu antioksidantų ir nėra glitimo.
Grikiai
Naujieji javainiai gaminami iš grikių lukštų. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kadangi mūsų organizmas gali įsisavinti grikių lukštuose esančią celiuliozę, javainiai neturi kalorijų, bet aprūpina mus antioksidantais“, kurių reikia mūsų ląstelėms, telefonu naujienų agentūrai AFP sakė J.Harasym.

Naujasis išradimas ne tik padeda reguliuoti svorį, bet ir yra reikalingas diabetikams bei glitimo netoleruojantiems asmenimis, nes šokolado spalvos riešutų skonio javainiai „yra be glitimo ir nedidina cukraus kiekio kraujyje“, sakė J.Harasym.

Lenkijos Vroclavo ekonomikos universiteto mokslininkė sako, kad galvoja apie grikių alaus gamybą, nors jis turės kalorijų.

Iš Azijos kilę grikiai yra laikomi sveikatai reikalingų mineralų, amino rūgščių ir antioksidantų, tokių kaip flavanoidai, šaltiniu.

Grikių kruopos Lenkijoje, kaip ir Lietuvoje, dažnai valgomos kaip garnyras vietoj bulvių ar ryžių.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis