Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obuolių sultys vaiko ligas ir gerina virškinimą

Pasak anglų patarlės, vienas obuolys per dieną – ir ligų nebėra. Iš tiesų: tokiu vertingų savybių kiekiu galėtų didžiuotis ne kiekvienas vaisius. Iš soduose nunokusių obuolių rudenį ruošiame įvairius gaminius, pradedant mėsos patiekalų pagardais ir baigiant kvapniuoju pyragu. Tačiau kai troškina, nieko nėra skaniau už tirštas namines obuolių sultis.
Obuolių sultys
Obuolių sultys / 123rf.com nuotr.

Per dieną – dvi stiklinės sulčių

Jei norite organizmą apsaugoti nuo nepageidaujamų virusų, per dieną turite sukrimsti bent tris obuolius arba išgerti dvi stiklines šviežiai spaustų obuolių sulčių. Jose gausu geležies, magnio, fosforo, kalio, natrio, kalcio bei vitamino C, todėl reguliariai geriant iš šių vaisių spaudžiamas sultis, stiprėja širdies ir kraujagyslių sistema, o imunitetas tampa daug atsparesnis peršalimo ligoms.

Obuolių sultys yra nekaloringos – 100 ml turi tik 38 kcal, tačiau jos skatina skandžio sulčių išsiskyrimą, todėl gerti rekomenduojama po valgio. Tokiu būdu pavyks nušauti net tris zuikius – pagerinti virškinimą, padėti organizmui geriau įsisavinti maistines medžiagas ir dezinfekuoti burnos ertmę. Juk obuoliai bei jų sultys stabdo dantų ėduonį!

Iš obuolių spaustas gėrimas pasižymi rūgštumu, todėl nepamirškite jo praskiesti vandeniu arba sumaišykite su saldesnėmis kitų rūšių sultimis. Kad ir kokios skanios jums rodytųsi iš sodo obuoliukų pagamintos sultys, jas vartokite protingai, t.y. neviršydami pusės litro kiekio per dieną.
Ir dar šis tas svarbaus: jei spaudžiant sultis į puodą netyčia pateko ir vaisių sėklų, neskubėkite jų mesti lauk. Suvalgęs penkias obuolių sėklas, žmogus gauna visai dienai reikalingą jodo kiekį.

Saldi melionų sriuba su obuolių sultimis

Jums reikės:

pusės meliono;
stiklinės šviežiai spaustų obuolių sulčių;
pusės stiklinės vandens;
3 valg. šaukštų cukraus;
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
pusės stiklinės graikinių riešutų;
1 valg. šaukšto šviežio tarkuoto imbiero;
1 valg. šaukšto medaus;
1arbat. šaukštelio cinamono;
saujelės razinų.

1. Į vandenį supilkite cukrų, sudėkite citrinos žievelę, imbierą ir razinas. Užvirinkite mišinį ir pavirkite dar kelias minutes ant silpnos ugnies.

2. Perkoškite mišinį per sietelį ir leiskite jam atvėsti.

3. Į gautą sirupą įmaišykite medų.

4. Nulupkite melioną ir supjaustykite jį mažais gabalėliais.

5. Paskrudinkite riešutus keptuvėje.

6. Išspauskite obuolių sultis.

7. Sirupą, obuolių sultis, riešutus ir meliono gabalėlius supilkite į elektrinį plaktuvą ir gerai išplakite.

8. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, užberkite cinamono ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai