Per dieną – dvi stiklinės sulčių
Jei norite organizmą apsaugoti nuo nepageidaujamų virusų, per dieną turite sukrimsti bent tris obuolius arba išgerti dvi stiklines šviežiai spaustų obuolių sulčių. Jose gausu geležies, magnio, fosforo, kalio, natrio, kalcio bei vitamino C, todėl reguliariai geriant iš šių vaisių spaudžiamas sultis, stiprėja širdies ir kraujagyslių sistema, o imunitetas tampa daug atsparesnis peršalimo ligoms.
Obuolių sultys yra nekaloringos – 100 ml turi tik 38 kcal, tačiau jos skatina skandžio sulčių išsiskyrimą, todėl gerti rekomenduojama po valgio. Tokiu būdu pavyks nušauti net tris zuikius – pagerinti virškinimą, padėti organizmui geriau įsisavinti maistines medžiagas ir dezinfekuoti burnos ertmę. Juk obuoliai bei jų sultys stabdo dantų ėduonį!
Iš obuolių spaustas gėrimas pasižymi rūgštumu, todėl nepamirškite jo praskiesti vandeniu arba sumaišykite su saldesnėmis kitų rūšių sultimis. Kad ir kokios skanios jums rodytųsi iš sodo obuoliukų pagamintos sultys, jas vartokite protingai, t.y. neviršydami pusės litro kiekio per dieną.
Ir dar šis tas svarbaus: jei spaudžiant sultis į puodą netyčia pateko ir vaisių sėklų, neskubėkite jų mesti lauk. Suvalgęs penkias obuolių sėklas, žmogus gauna visai dienai reikalingą jodo kiekį.
Saldi melionų sriuba su obuolių sultimis
Jums reikės:
pusės meliono;
stiklinės šviežiai spaustų obuolių sulčių;
pusės stiklinės vandens;
3 valg. šaukštų cukraus;
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
pusės stiklinės graikinių riešutų;
1 valg. šaukšto šviežio tarkuoto imbiero;
1 valg. šaukšto medaus;
1arbat. šaukštelio cinamono;
saujelės razinų.
1. Į vandenį supilkite cukrų, sudėkite citrinos žievelę, imbierą ir razinas. Užvirinkite mišinį ir pavirkite dar kelias minutes ant silpnos ugnies.
2. Perkoškite mišinį per sietelį ir leiskite jam atvėsti.
3. Į gautą sirupą įmaišykite medų.
4. Nulupkite melioną ir supjaustykite jį mažais gabalėliais.
5. Paskrudinkite riešutus keptuvėje.
6. Išspauskite obuolių sultis.
7. Sirupą, obuolių sultis, riešutus ir meliono gabalėlius supilkite į elektrinį plaktuvą ir gerai išplakite.
8. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, užberkite cinamono ir ragaukite.