Patarimai: kaip pasigaminti šviežių sulčių kokteilius namuose

Po sunkios darbo dienos žiupsnį energijos gali padovanoti šviežių sulčių kokteilis. Iš įvairiausių daržovių ir vaisių miksuojami deriniai – nepamainomas vitaminų šaltinis visais metų laikais.
Jei kokteilis išėjo per tirštas, praskieskite jį apelsinų sultimis.
Jei kokteilis išėjo per tirštas, praskieskite jį apelsinų sultimis. / 123rf.com nuotr.

Jei virtuvėje turite sulčiaspaudę arba plaktuvę, juos lengvai galite pasiruošti ir namuose.

10 vertingų patarimų

• Gamindami kokteilį su morkų sultimis, įmaišykite šaukštelį aliejaus arba grietinėlės. Šių ingredientų dėka organizmas greičiau įsisavins morkose esančius vitaminus.

• Iš morkų, obuolių ir petražolių suplaktas sulčių kokteilis padės nusilpusiam imunitetui.

• Per saldžiam kokteiliui gaivos įpūs keli šaukšteliai žaliųjų citrinų sulčių.

• Jei kokteilis išėjo per tirštas, jį praskieskite apelsinų sultimis.

• Moliūgai, morkos ir abrikosai – kiek netikėtas, tačiau ypač sveikatingas vaisių ir daržovių derinys. Jį rekomenduojama gerti sergant mažakraujyste.

• Imbierą galima maišyti į daugelį sulčių kokteilių. Jis ne tik pagyvina jų skonį, bet ir padeda esant virškinimo sutrikimams bei sergant peršalimo ligomis.

• Nervų sistemos sutrikimais besiskundžiantiems žmonėms rekomenduojama tris kartus per savaitę išgerti iš pomidorų, salierų ir kopūstų pagamintą sulčių kokteilį.

• Jei nemėgstate sulčių kokteilių saldinti sirupu ar medumi, įmaišykite sunokusio mango vaisiaus minkštimo.

• Veido odą pagražins agurkų, serbentų, greipfrutų ir obuolių sulčių kokteilis. Jame slypi visai dienai žmogaus organizmui reikalingas vitamino C kiekis.

• Kedro riešutų miltai tinka ne tik kepiniams gardinti. Šis ingredientas gali tapti paskutiniu jūsų improvizuoto sulčių kokteilio akcentu!

Medaus, mėtų ir apelsinų sulčių kokteilis

Jums reikės:

– 1 stiklinės vandens;

– 1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;

– kelių šviežių ar džiovintų mėtų lapelių (daugiau ar mažiau – priklauso nuo to, kiek intensyviai kokteilyje norite justi mėtas);

– 2 arb. šaukštelių medaus;

– 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių;

– 2 arb. šaukštelių klevų sirupo;

– žiupsnelio cinamono.

Gaminimas:

1. Užplikykite mėtų lapelius verdančiu vandeniu ir leiskite arbatai pritraukti.

2. Atvėsusią arbatą perkoškite sieteliu ir supilkite į ją ką tik išspaustas apelsinų sultis.

3. Sudėkite medų, įpilkite citrinos sultis ir klevų sirupą.

4. Mišinį suplakite elektriniu trintuvu, apibarstykite cinamonu ir gerkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis