Svogūnų sultys padės įveikti peršalimą

Universalus ir nepakeičiamas svogūnas dalyvauja ruošiant daugybę patiekalų, bet jo rolė maisto gardinimu neužsibaigia. Ar žinojote, kad daugybe naudingų vitaminų praturtintos svogūnų sultys puikiai gydo peršalimo ligas?
Svogūnų sultys vertinamos ne dėl savo skonio, bet dėl gydomųjų savybių.
Svogūnų sultys vertinamos ne dėl savo skonio, bet dėl gydomųjų savybių. / 123rf.com nuotr.

Vertingų medžiagų galia

Jei sulčių baro meniu pasiūloje aptiktumėte svogūnų sultis, didelio noro jas išmėginti greičiausiai nepajustumėte. Tačiau išgirdę, kad iš šios daržovės spaudžiamas gėrimas gelbsti nuo įvairiausių ligų, jo degustaciją numatytumėte artimiausiai lietingai ir šaltai rudens dienai, kuomet apie nusilpusį imunitetą bylotų šniurkščiojanti nosis ir nerimstantis kosulys.

Eteriniais aliejais, vitaminu A, B ir C, geležimi, kaliu, natriu, kalciu, magniu, fosforo druskomis ir kitomis vertingomis medžiagomis pasižymintis svogūnas sėkmingai gydo ne tik rudeninį peršalimą. Jo sultys taip pat vartojamos norint pagerinti apetitą, sumažinti cholesterino kiekį kraujyje ir gripo profilaktikai. Dezinfekuojančiai kvėpavimo takus veikiantis svogūninis gėrimas naikina mikrobus ir stiprina imuninę sistemą, užkirsdamas kelią jų atsiradimui. Svogūno sulčių reiktų vengti tik tuo atveju, jei sergate žarnyno, inkstų ar kepenų ligomis. Tuomet net menkas lašelis sulčių gali būti kenksmingas jūsų sveikatai.

Kaip nuvyti slogą ir kosulį?

Nuo neatmenamų laikų svogūnų sultys buvo laikomos efektyvia liaudiška priemone slogai gydyti. Pajutę pirmuosius jos simptomus, paimkite kelis svogūnus, išspauskite sultis, suvilgykite jomis du vatos gabalėlius ir 10 minučių palaikykite juos nosies ertmėse. Tikėdamiesi sėkmingo poveikio, nepatingėkite procedūrą pakartoti kelis kartus į dieną. Jei svogūno sultys ima dirginti nosies odą, prieš tai patepkite ją vazelinu.

Jeigu nepavyko išvengti peršalimo, rodos, niekad nepasibaigsiančios slogos palydovu tampa varginantis kosulys. Tokioje situacijoje į pagalbą atskuba svogūnų sultys ir medus. Iš šių produktų mikrobus vaikantį gėrimą pasiruošite, sumaišę iš 0,5 kg svogūnų išspaustas sultis su 50 g medaus bei 1 l vandens. Trijų ingredientų mišinį ant silpnos ugnies kaitinkite 2,5–3 val. Paruošę stebuklingąjį vaistą, vartokite jį kelis kartus per dieną po du-tris valgomuosius šaukštus, ir kamuojantis kosulys pamažu ims trauktis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis