Folijoje kepta taukžuvė su pankoliais

500 g šviežių taukžuvių filė, šaukštas pankolių sėklų, 2 šaukštai rupios jūros druskos, šviežių pankolių šakelių, 2 citrinos, alyvuogių aliejaus.
Folijoje kepta taukžuvė su pankoliais
Folijoje kepta taukžuvė su pankoliais / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Taukžuvė Pankolis

Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite stambiais gabalais ir išdėliokite ant folijos lakšto, patiesto ant kepimo grotelių.

Specialiu grūstuvu sugrūskite druską ir pankolius. Mišiniu apibarstykite žuvį, tada ją gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tarpus tarp žuvų gabalėlių prikaišykite šviežių pankolių šakelių. Uždenkite kitu folijos lakštu, kraštelius gerai užspauskite. Įtaisykite groteles virš karštų žarijų ir kepkite, kol žuvis suminkštės.

Tiekdama apliekite padažu, paruoštu iš kepant išsiskyrusių žuvies sulčių, kelių šlakelių alyvuogių aliejaus ir tokio pat kiekio apelsinų bei citrinų sulčių.

3 asmenims. Pagaminsite per 50 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis