Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jautienos tartare su pomidorais

200 g jautienos išpjovos, 2 avokadai, 2 pomidorai, didelis svogūnas, saujelė šviežių špinatų, pusės citrinos sulčių, 2 šaukštai mėgstamo aliejaus su žolelėmis. Užpilui: 2 šaukštai aliejaus, po šaukštą tamsaus sojų padažo ir balzaminio acto, 2 skiltelės česnako, ant šaukštelio galo tarkuoto imbiero, pagal skonį druskos, cukraus ir šviežiai maltų pipirų.
Jautienos tartare su pomidorais
Jautienos tartare su pomidorais / Fotolia nuotr.

Jautienos gabalėlį gausiai įtrinkite pipirais ir rožine druska, tada susukite į foliją ir bent pusvalandžiui įdėkite į šaldymo kamerą.

Atvėsintą jautienos gabalėlį iš visų pusių trumpai apkepkite sausoje keptuvėje ant aukštos ugnies, tada supjaustykite nedideliais kubeliais.

Pomidorus nuplaukite, supjaustykite storokais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi su žolelėmis ir 10 min. kepkite karštoje orkaitėje.
Špinatų lapelius nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėje.

Ant špinatų dėkite vieną sluoksnį mėsos gabalėlių, tada smulkintų, su druska ir citrinų sultimis maišytų avokadų, likusią  mėsą.

Užkandėlę gausiai apšlakstykite paruoštu padažu.
Tiekite su orkaitėje keptais atvėsintais pomidorais.
3 asmenims. Pagaminsite per 45 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų