Jautienos tartare su pomidorais

200 g jautienos išpjovos, 2 avokadai, 2 pomidorai, didelis svogūnas, saujelė šviežių špinatų, pusės citrinos sulčių, 2 šaukštai mėgstamo aliejaus su žolelėmis. Užpilui: 2 šaukštai aliejaus, po šaukštą tamsaus sojų padažo ir balzaminio acto, 2 skiltelės česnako, ant šaukštelio galo tarkuoto imbiero, pagal skonį druskos, cukraus ir šviežiai maltų pipirų.
Jautienos tartare su pomidorais
Jautienos tartare su pomidorais / Fotolia nuotr.

Jautienos gabalėlį gausiai įtrinkite pipirais ir rožine druska, tada susukite į foliją ir bent pusvalandžiui įdėkite į šaldymo kamerą.

Atvėsintą jautienos gabalėlį iš visų pusių trumpai apkepkite sausoje keptuvėje ant aukštos ugnies, tada supjaustykite nedideliais kubeliais.

Pomidorus nuplaukite, supjaustykite storokais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi su žolelėmis ir 10 min. kepkite karštoje orkaitėje.
Špinatų lapelius nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėje.

Ant špinatų dėkite vieną sluoksnį mėsos gabalėlių, tada smulkintų, su druska ir citrinų sultimis maišytų avokadų, likusią  mėsą.

Užkandėlę gausiai apšlakstykite paruoštu padažu.
Tiekite su orkaitėje keptais atvėsintais pomidorais.
3 asmenims. Pagaminsite per 45 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis