Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Specialia grūstuve sugrūskite druską, juoduosius pipirus, česnakus, šviežius smulkintus rozmarinus ir bazilikus. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi, įmaišykite tarkuotas citrinų žievelę. Mišiniu apliekite stambiais kvadratais pjaustytą žuvį ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Iš marinato išgriebtus žuvų gabalėlius apsukite rūkytos šoninės juostelėmis, po kelis suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių (valgio aromatui sustiprinti, tarp žuvų gabalėlių aplink iešmelį galite apvyti vieną kitą šviežių rozmarinų šakelę).
Vėrinukus dėkite ant aliejumi pateptų kepimo grotelių ir kepkite ant karštų žarijų apie 8 minutes.
Tiekdami apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.
4 asmenims. Paruošite per 50 minučių.