Pikantiški žuvų vėrinukai

600 g pangasijų filė, po ryšulėlį šviežių rozmarinų ir bazilikų, citrina, juodųjų pipirų, 3 skiltelės česnako, 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus, karštai rūkytos kiaulienos šoninės, saujelė kedrų riešutų, rupios jūros druskos.
Pikantiški žuvų vėrinukai
Pikantiški žuvų vėrinukai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Pangasija Kedras

Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Specialia grūstuve sugrūskite druską, juoduosius pipirus, česnakus, šviežius smulkintus rozmarinus ir bazilikus. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi, įmaišykite tarkuotas citrinų žievelę. Mišiniu apliekite stambiais kvadratais pjaustytą žuvį ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Iš marinato išgriebtus žuvų gabalėlius apsukite rūkytos šoninės juostelėmis, po kelis suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių (valgio aromatui sustiprinti, tarp žuvų gabalėlių aplink iešmelį galite apvyti vieną kitą šviežių rozmarinų šakelę).

Vėrinukus dėkite ant aliejumi pateptų kepimo grotelių ir kepkite ant karštų žarijų apie 8 minutes.
Tiekdami apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

4 asmenims. Paruošite per 50 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis