Pikantiškos krevetės

300 g šaldytų išlukštentų tigrinių krevečių, 0,5 stiklinės sauso baltojo vyno, šaukštas konjako, 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai smulkintų svogūnų, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos, pora laurų lapų, 50 ml grietinėlės.
Pikantiškos krevetės
Pikantiškos krevetės / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Krevetės

Atšilusias krevetes gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite krevetes ir maišydama apie pusę minutės pakepinkite.
Pagal skonį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tolygiai apšlakstykite krevetes konjaku ir išmaišykite.

Suberkite smulkintus svogūnus, sumeskite laurų lapus, supilkite vyną ir išmaišykite.

Apie minutę pakaitinusi ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir kaitinkite dar minutę.

Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Išgriebusi iš padažo, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į serviravimo lėkštę.

Tiekite su prancūziškos duonos skrebučiais.

Kulinaro patarimai

  • Taip paruoštomis krevetėmis tinka paįvairinti šviežių daržovių salotas. Jas galite naudoti ir kaip kumpio suktinukų įdarą.
  • Taip paruoštos krevetes tinka apšlakstyti dar ir specialiu kokteilių padažu.

4 asmenims. Pagaminsite per 15 minučių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis