Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pyragas su špinatais ir sūriu

Pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (2x250 g), 400 g šviežių špinatų, svogūnas, 400 g fetos, žiupsnis tarkuotų šviežių imbierų, 50 g kedrų riešutų, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, 2 kiaušiniai, po kelias šakeles šviežių krapų ir petražolių.
Pyragas su špinatais ir sūriu
Pyragas su špinatais ir sūriu / Fotolia nuotr.

Tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Špinatus nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie tris minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir pakepinkite smulkintus svogūnus.

Sudėkite špinatus, fetą, smulkintas prieskonines žoleles, suberkite imbierus, kedrų riešutus, pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite, gerai išmaišykite ir dar apie pusę minutes pakaitinkite.

Abu atšilusius tešlos lakštus kiek pakočiokite. Vieną jų įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus sukrėskite špinatų įdarą ir medine mentele tolygiai paskirstykite per visą lakšto paviršių.

Ant viršaus užklokite likusį tešlos lakštą ir kiek prispauskite delnais.

Paruoštą pyragą aptepkite kiaušinių plakiniu, tada aštriu peiliu suraižykite kvadratėliais.

Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Tiekite šaltą arba karštą.

4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų