Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais

200 g riebaus varškės sūrio, 6 dideli saldžiarūgščiai obuoliai, 4 šviežios morkos, indelis natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 4 vyšniniai pomidorai su šakelėmis, po 1,5 šaukšto sviesto ir rudojo cukraus, pagal skonį natūralaus balzaminio padažo.
Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais
Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais / Fotolia nuotr.

Obuolius ir morkas nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite trintuve smulkiais šiaudeliais. Sumaišykite su stambiai tarkuotu varškės sūriu ir tepamuoju varškės sūreliu. Masę pagal skonį pagardinkite žiupsneliu cukraus, pasūdykite ir išdėliokite lėkštėse. 

Paruoškite karamelizuotus pomidorus: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir vis maišykite, kol pasidarys karamelinė masė. Sudėkite pomidorus ir atsargiai pavartydama, kad liktų sveiki, apie 8 min. patroškinkite ant silpnos ugnies.

Atvėsintus pomidorus dėkite į lėkštes prie užkandėlės. Šalia užvarvinkite natūralaus balzaminio padažo, uždėkite po baziliko lapelį.   

2 asmenims. Pagaminsite per 40 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis