Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais

200 g riebaus varškės sūrio, 6 dideli saldžiarūgščiai obuoliai, 4 šviežios morkos, indelis natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 4 vyšniniai pomidorai su šakelėmis, po 1,5 šaukšto sviesto ir rudojo cukraus, pagal skonį natūralaus balzaminio padažo.
Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais
Užkandėlė su karamelizuotais pomidorais / Fotolia nuotr.

Obuolius ir morkas nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite trintuve smulkiais šiaudeliais. Sumaišykite su stambiai tarkuotu varškės sūriu ir tepamuoju varškės sūreliu. Masę pagal skonį pagardinkite žiupsneliu cukraus, pasūdykite ir išdėliokite lėkštėse. 

Paruoškite karamelizuotus pomidorus: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir vis maišykite, kol pasidarys karamelinė masė. Sudėkite pomidorus ir atsargiai pavartydama, kad liktų sveiki, apie 8 min. patroškinkite ant silpnos ugnies.

Atvėsintus pomidorus dėkite į lėkštes prie užkandėlės. Šalia užvarvinkite natūralaus balzaminio padažo, uždėkite po baziliko lapelį.   

2 asmenims. Pagaminsite per 40 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų