Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištienos vėrinukai su riešutų padažu

500 g vištienos filė, česnako skiltelė, šaukštas medaus, sojų padažo, pagal skonį druskos. Padažui: stiklinaitė žemės riešutų (be odelių), šaukštas aliejaus, česnako skiltelė, šaukštelis pomidorų tyrės, po žiupsnį cukraus ir druskos, po šaukštą citrinų ir apelsinų sulčių.
Vištienos vėrinukai su riešutų padažu
Vištienos vėrinukai su riešutų padažu / Fotolia nuotr.

Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais.

Apibarstykite trintais česnakais, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, pagniaužykite pirštais ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Po kelis paukštienos gabalėlius suverkite ant medinių konditerinių iešmelių. Dėkite į keptuvę su įkaitusiais riebalais ir kepinkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes. Keptuvę uždenkite ir dar keletą minučių vėrinukus pakepinkite. Padėkite šiltai.

Paruoškite padažą: riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite kavamale.
Suberkite į dubenį, įpilkite du šaukštus šalto virinto vandens, aliejaus, sudėkite trintus česnakus, pomidorų tyrę, supilkite citrinų bei apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite.

Vištienos vėrinukus išdėliokite serviravimo lėkštėje, šalia pastatykite padažinę su pikantišku padažu.

Tiekite su paskrudinto prancūziško batono riekelėmis.

4 asmenims. Pagaminsite per 1 valandą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų