Gabrielės kalafijorų apkepas

Gabrielė siūlo pasigaminti kalafojorų apkepą.
Kalafijorų apkepas
Kalafijorų apkepas / Gabrielės nuotr.
Temos: 1 Apkepai

Patiekalui reikės:

– Vidutinio dydžio kalafijoro;
– Bekono gabaliukų (maždaug pilnos saujos);
– 100 gr olandiško sūrio;
– Dviejų virtų kiaušinių;
– 1/2 šaukšt. kario;
– 1/2 šaukšt. sauso čiobrelio;
– 15 gr sviesto;
– 100 ml riebaus pieno;
– Kelių šaukštų miltų;
– druskos;
– Pipipirų.

Gaminimas:

Išskaidyti kalafijoro žiedus ir trumpai apvirti sūdytame vandenyje. Kalafijorus sudėti į kepimo indą, ant viršaus išdėlioti gabaliukais pjaustytus kiaušinius.

Keptuvėje ištirpinti sviestą, dėti kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį pilti pieną, sudėti prieskonius ir kaitinti ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėti 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputi pavirti.

Padažą supilti ant kalafijorų ir kiaušinių, ant viršaus uždėti pjaustyto bekono ir užbarstyti likusiu sūriu. Kepti 180 laipsnių karščio temperatūroje, kol viskas gražiai apskrus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis