Gaivios salotos

Jums reikės:
Solotos
Solotos / Giedrės Urbonaitės nuotr.
Temos: 2 Avokadai Salotos

1 avokado

~70 g šaldytų lukštentų krevečių

2 nedidelių pomidorų

Juodųjų alyvuogių be kauliukų

Salotų lapų

Balto vyno acto

Alyvuogių aliejaus

Maltų pipirų

Druskos

Cukraus

Avokadą perpjauname per pusę, išimame kauliuką, išskobiame avokado minkštąją dalį taip, kad liktų tik avokado žievelė. Dalį minkštosios dalies supjaustome kubeliais (o likusią dalį pagal poreikį: suvalgyti arba panaudoti kitam gaminiui). Lukštentas krevetes paverdame 2 – 3 min. vandenyje (galima ir mikrobangėje prasukti užpylus jas vandeniu). Baigus virti išgrėbiame iš vandens ir užpilame vyno actu, cukrumi, druska. Alyvuoges supjaustome griežinėliais. Iš pomidorų išimame sėklas ( ir likusią skystąją dalį) ir pomidorą supjaustome kubeliais. Salotas suplėšome nedideliais gabaliukais. Viską sudėję į krevetes apmaišome vyno acto marinatu ir įpilame alyvuogių aliejaus ir paskaniname pipirais.

Salotas permaišome, dedame į avokado puseles ir skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis