1 avokado
~70 g šaldytų lukštentų krevečių
2 nedidelių pomidorų
Juodųjų alyvuogių be kauliukų
Salotų lapų
Balto vyno acto
Alyvuogių aliejaus
Maltų pipirų
Druskos
Cukraus
Avokadą perpjauname per pusę, išimame kauliuką, išskobiame avokado minkštąją dalį taip, kad liktų tik avokado žievelė. Dalį minkštosios dalies supjaustome kubeliais (o likusią dalį pagal poreikį: suvalgyti arba panaudoti kitam gaminiui). Lukštentas krevetes paverdame 2 – 3 min. vandenyje (galima ir mikrobangėje prasukti užpylus jas vandeniu). Baigus virti išgrėbiame iš vandens ir užpilame vyno actu, cukrumi, druska. Alyvuoges supjaustome griežinėliais. Iš pomidorų išimame sėklas ( ir likusią skystąją dalį) ir pomidorą supjaustome kubeliais. Salotas suplėšome nedideliais gabaliukais. Viską sudėję į krevetes apmaišome vyno acto marinatu ir įpilame alyvuogių aliejaus ir paskaniname pipirais.
Salotas permaišome, dedame į avokado puseles ir skanaus!