Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikiška pica

Tešlai: 2 šaukšteliai sausų mielių, pusė puodelio šilto vandens, apie 3/4 puodelio miltų, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, pagal skonį cukraus ir druskos. 250 g riebaus balto sūrio, 4 vidutinio dydžio pomidorai, pagal skonį raudonėlių ir bazilikų lapelių, saujelė tarkuotos mocarelos, stiklinė grietinės, 3 skiltelės česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.
Graikiška pica
Graikiška pica / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Pica

Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.
Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
4 asmenims. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų