Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Pusė raudongūžio kopūsto, 3 dideli obuoliai, saujelė besėklių razinų, pagal skonį maltų gvazdikėlių, muskatų, šaukštas medaus, pusės apelsino sulčių, šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus, šaukštas obuolių tyrės, 50 ml brendžio (razinoms mirkyti).
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Salotos

Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis