Salotos su pelėsiniu sūriu

2 gūželės skirtingų spalvų salotinių trūkažolių, saujelė gražgarsčių lapelių, 200 g švelnesnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelė labai smulkiai kapotų svogūnų laiškų ir petražolių, 4 nemaži saldžiarūgščiai obuoliai, saujelė skrudintų graikinių riešutų, kelios riekelės šviežios itališkos duonos.
Salotos su pelėsiniu sūriu
Salotos su pelėsiniu sūriu / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Salotos

Užpilui: indelis natūralaus jogurto arba 125 g liesos grietinės, 50 g aštresnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio (pavyzdžiui, rokforo), pusė nedidelio svogūno, šaukštas citrinos sulčių, pagal skonį druskos, baltųjų pipirų, pusė šaukštelio medaus, avokadas.

Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais. Išdėliokite ant salotų, suberkite šakute trupintą sūrį, skrudintus riešutus, smulkintus žalumynus, gražgarsčių lapelius. 

Paruoškite užpilą: visus komponentus išplakite elektriniu plakikliu, atvėsinkite šaldytuve ir apliekite salotas.
Valgykite su sausoje keptuvėje skrudintos baltos duonos riekelėmis.
 

2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis