Jums reikės:
– 2 vištienos krūtinėlių (kartu su mažosiomis filė);
– 1 skardinės konservuotų pomidorų;
– apie 600 ml pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų;
– cukraus (jei pomidorai per rūgštūs);
– 100 g miltų;
– 1 kiaušinio;
– apie 100 g duonos džiūvėsių;
– apie 100 g tarkuoto „Džiugo“;
– 3 valg. šaukšt. džiovintų čiobrelių, bazilikų, raudonėlių;
– 3–4 rutuliukų mocarelos;
– druskos, pipirų.
Gaminimas:
Atskiriame mažąją vištos krūtinėlės filė nuo didžiosios, mažąją naudosime visą, o didžiąją padaliname pjaudami išilgai į dvi dalis (arba tris, jei filė didesnė). Kiekvieną gabaliuką pamušame plaktuku (visada muškite lygiąja plaktuko puse), pamušę pabarstome druska ir pipirais.
Paimame tris lėkštutes arba dubenėlius, į vieną dedame miltus, į antrą – plaktą kiaušinį, o trečiame sumaišome džiūvėsius, tarkuotą sūrį ir žoleles. Įkaitiname keptuvę, imame po vieną vištienos gabaliuką, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir prieskonių, sūrio bei džiūvėsių mišinyje.
Dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Pilnai iškepti nebūtina, nes kepsniukus dar kepsime orkaitėje.
Kol kepa vištiena, arba dar nepradėjus kepti, sutriname konservuotus pomidorus, juos sumaišome su pomidorų tyre, jei reikia įdedame cukraus, truputį druskos. Visą šitą pomidorų masę pilame į skardą (ji turi būti nei per didelė, nei per maža – tokia, kad tilptų vištienos gabaliukai ir daug laisvos vietos neliktų).
Į šį padažą dedame vištieną, ant vištienos uždedame pomidorų masės ir dar mocarelos, parmezano arba ir to, ir to.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. ir po to dar porą minučių įjungiame kaitinimą iš viršaus, kad gražiai paruduotų sūris. Valgome su makaronais.