Astos avižinių dribsnių sausainukai

Ko reikės:
Sausainiai
Sausainiai / Skaitytojos nuotr.

250g margarino kepimui
1 kg avižinių dribsnių
100g sezamo
150g razinų
100g saulėgrąžų
4 kiaušiniai
cukrus (pagal skonį)

Paruošimas:

Islydyti margariną keptuvėje.

Į margariną suberti dribsnius ir kepti nuolat (nenustojant) maišant, kol dribsniai pakeis spalvą. Kol jie iškepa, reikia kepti apie 15-20min. Galima pakepinti tuo pačiu ir saulėgrąžas. Galima kepti ir trumpiau, bet dribsniai nebus traškūs.

Iškeptus dribsnius reikia atvėsinti.

Į dribnius suberti sezamą, razinas (sausas) ir išmaišyti.

Išsiplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti ant atvėsintų dribsnių. Sumaišyti ir formuoti sausainukus ant sviestinio popieriaus. Kepiau 180 laipsnių temp. kol sausainukai gražiai apskrus.

Tada pasiimi puodelį pieno ir naudoji pagal paskirtį.  Skanaus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis