Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astos avižinių dribsnių sausainukai

Ko reikės:
Sausainiai
Sausainiai / Skaitytojos nuotr.

250g margarino kepimui
1 kg avižinių dribsnių
100g sezamo
150g razinų
100g saulėgrąžų
4 kiaušiniai
cukrus (pagal skonį)

Paruošimas:

Islydyti margariną keptuvėje.

Į margariną suberti dribsnius ir kepti nuolat (nenustojant) maišant, kol dribsniai pakeis spalvą. Kol jie iškepa, reikia kepti apie 15-20min. Galima pakepinti tuo pačiu ir saulėgrąžas. Galima kepti ir trumpiau, bet dribsniai nebus traškūs.

Iškeptus dribsnius reikia atvėsinti.

Į dribnius suberti sezamą, razinas (sausas) ir išmaišyti.

Išsiplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti ant atvėsintų dribsnių. Sumaišyti ir formuoti sausainukus ant sviestinio popieriaus. Kepiau 180 laipsnių temp. kol sausainukai gražiai apskrus.

Tada pasiimi puodelį pieno ir naudoji pagal paskirtį.  Skanaus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų