Editos braškių rabarbarų ežerėliai

Jums reikės:
Braškių rabarbarų ežerėliai
Braškių rabarbarų ežerėliai / Editos nuotr.

1 pakelio (500 g) bemielės sluoksniuotos tešlos (geriausia kur padalinta į šešis lakštus);
200 g varškės;
1 vnt kiaušinio;
150 g cukraus;
1 šaukštelio vanilininio cukraus;
150 g braškių;
300 g rabarbarų;
5 g žalatinos;
30 ml vandens.

Gaminimo eiga:

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų) kol suminkštės, tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje ištirpintą žalatiną ir palikite atvėsti.

Keksams kepti skirtų formelių (man gavosi 12vnt.) kraštus padenkite sluoksniu tešlos, o perteklių tiesiog pašalinkite – visas indelio vidus turi būti gražiai padengtas sloksniuota tešla. Varškę, kiaušinį ir likusį cukrų išsukite ir šia masę vienodomis dalimis patalpinkite į formeles. Kepkite tiek kiek nurodyta sluoksniuotos tešlos instrukcijoje, bet įprastai apie 15 min. 180 C karštumo orkaitėje.

Keksiukams atvėsus, supilkite rabarbarų masę ir kiekvieną keksiuką dekoruokite braške.

Skanaus!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis