3 kiaušinių
0,5 stikilės cukraus
1 stiklinės miltų
2 a.š vanilinio cukraus
0,5 a.š kepimo miltelių
Mažiuko pakelio sviesto
Braškių pagal save, jei norit sausesnio pyrago dėkite mažiau, jei šlapesnio tada daugiau. Jurga deda apie 300g.
Gamyba:
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame, kol kiaušinių masė pradeda įgaut baltą spalvą. Tada beriame po truputėlį miltus ir maišome, pačioje pabaigoje suberiame vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišome, skardelę patepam sviestu ir pilame tešlą, ant viršaus uždedame į keturias dalis padalintas braškes ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug valandą. Dursiant mediniu pagaliuku į pyragą, jį ištraukus jis turi būt švarus - tuomet pyragas iškepęs. Plutelė gaunasi labai traški, o vidus minkštas.
Skanaus!