Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgos braškių pyragas

Jums reikės :
Jurgos braškių pyragas
Jurgos braškių pyragas / Jurgos nuotr.

3 kiaušinių
0,5 stikilės cukraus
1 stiklinės miltų
2 a.š vanilinio cukraus
0,5 a.š kepimo miltelių
Mažiuko pakelio sviesto
Braškių pagal save, jei norit sausesnio pyrago dėkite mažiau, jei šlapesnio tada daugiau. Jurga deda apie 300g.

Gamyba:

Kiaušinius  su cukrumi gerai išplakame, kol kiaušinių masė pradeda įgaut baltą spalvą. Tada beriame po truputėlį miltus ir maišome, pačioje pabaigoje suberiame vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišome, skardelę patepam sviestu ir pilame tešlą, ant viršaus uždedame į keturias dalis padalintas braškes ir kepame  180 laipsnių temperatūroje maždaug valandą. Dursiant mediniu pagaliuku į pyragą, jį ištraukus jis turi būt švarus - tuomet pyragas iškepęs. Plutelė gaunasi labai traški, o vidus minkštas.
 
Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų