Porcijos: 6
Kalorijos: apie 230 kcal/ porc.
Trukmė: apie 10-15 min. gaminti, 1 val. laikyti sumaišytus rabarbarus ir uogas, kol išsiskirs jų sultys, apie 25-30 min. kepti orkaitėje
Ingredientai:
apie 250 g rabarbarų (maždaug 5 vidutinio dydžio lapkočiai),
apie 230 g šviežių arba šaldytų uogų (tinka avietės, braškės, mėlynės, gervuogės, serbentai ir kt.),
1 vanilės ankštis (peiliu išskuskite jos viduje esančias sėklytes),
120 g rudojo cukraus,
pusės apelsino sultys,
50 g sviesto,
50 g baltojo cukraus,
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės,
1 kiaušinis,
70 g kvietinių miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2-3 šaukštai pieno,
žiupsnelis druskos.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pvz. braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsino sultimis ir vanilės sėklytėmis ir palikite maždaug valandai, kad pastovėtų.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu cukrumi, citrinos žievele ir žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinį ir plakite, kol masė taps balkšva.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į plakinį, supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.
Į kepimo indą suverskite rabarbarų ir uogų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą ir ją tolygiai išlyginkite šaukštu. Gausis tik plonas ir minkštas tešlos sluoksnelis, bet nepergyvenkite, jis kepdamas sukietės.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių.
Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą. Man šis desertas ypač skanu šiltas su ledais.