Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalta sriuba

0,5 kg vyšnių, 100 g cukraus, 300 ml sauso raudonojo vyno, cinamono lazdelė, šaukštelis migdolų esencijos, pora saujų kaspinėlių formos makaronų, 250 ml grietinėlės, 2 šaukštai cukraus pudros.
Šalta sriuba
Šalta sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sriuba Vyšnios

Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus.

Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Įpilkite šlakelį migdolų esencijos.

Baigusi virti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų.
Prieš tiekdama, palaikykite šaldytuve. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir plakite, kol sutirštės.

Į lėkštę įpilkite sriubos, uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės, papuoškite vyšnia.
 

4 asmenims. Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų