Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus.
Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Įpilkite šlakelį migdolų esencijos.
Baigusi virti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų.
Prieš tiekdama, palaikykite šaldytuve. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir plakite, kol sutirštės.
Į lėkštę įpilkite sriubos, uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės, papuoškite vyšnia.
4 asmenims. Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).