1,5 stiklinės miltų;
0,25 stiklinės cukraus;
100 g šalto sviesto;
1 kiaušinio;
2–3 šaukštų šalto vandens.
Įdarui reikės:
2 didesnių obuolių;
1 kriaušės;
2–3 slyvų;
2–3 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio cinamono.
Gaminimas:
Miltus sumaišome su cukrumi. Sudedame gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštais sutriname su miltais ir cukrumi iki trupinių. Supilame lengvai išplaktą kiaušinį, išmaišome šaukštu, pilame po šaukštą vandens ir suminkome vientisą tešlą. Iš tešlos suformuojame kamuolį, jį įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 30 min.
Vaisius nulupame, supjaustome, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Aš papildomai įmaišiau 2 šaukštus su kaupu džiovintų vaisių ir riešutų mišinio.
Tešlą klojame į kepimo formą, formuojame 2–3 cm kraštelį. Formoje paskirstome įdarą ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30 min. Galima patiekti su ledais.