Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trapios tešlos pyragas su obuoliais, kriaušėmis ir slyvomis

Tešlai reikės:
Varžybų akimirka
Pyragas / Ugnės Rutkauskienės/Skanu ir sveika nuotr.

1,5 stiklinės miltų;
0,25 stiklinės cukraus;
100 g šalto sviesto;
1 kiaušinio;
2–3 šaukštų šalto vandens.

Įdarui reikės:

2 didesnių obuolių;
1 kriaušės;
2–3 slyvų;
2–3 šaukštų cukraus;
1 šaukštelio cinamono.

Gaminimas:

Miltus sumaišome su cukrumi. Sudedame gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštais sutriname su miltais ir cukrumi iki trupinių. Supilame lengvai išplaktą kiaušinį, išmaišome šaukštu, pilame po šaukštą vandens ir suminkome vientisą tešlą. Iš tešlos suformuojame kamuolį, jį įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 30 min.

Vaisius nulupame, supjaustome, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Aš papildomai įmaišiau 2 šaukštus su kaupu džiovintų vaisių ir riešutų mišinio.

Tešlą klojame į kepimo formą, formuojame 2–3 cm kraštelį. Formoje paskirstome įdarą ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30 min. Galima patiekti su ledais.

skanuirsveika.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų