Figas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite griežinėliais. Sūrį sumalkite. Sudėkite fetą, įberkite pipirų ir gerai ištrinkite (turi susidaryti vientisa masė).
Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kamuoliukus. Į kiekvieno vidurį įspauskite graikinio riešuto puselę, tada rutuliukų paviršių dar palyginkite drėgnomis rankomis.
Išdėlioję serviravimo lėkštėje, kamuoliukų viršų kiek paspauskite pirštais, tada ant viršaus uždėkite porą figos griežinėlių. Puoškite šviežiais mėtų lapeliais.
Kulinaro patarimai
- Pikantiškų kamuoliukų galite paruošti ir iš kitų rūšių sūrio, pavyzdžiui, lydyto ir tarkuoto parmezano arba rūkyto sūrio.
- Į pikantiškos varškės, jos sūrio ar kitų rūšių sūrio kamuoliukus tinka įspausti mėgstamais priedais įdarytųalyvuogių, juos apvynioti plonytėmis vytinto kumpio juostelėmis.
- Kokį sykį paskanaukite ir minėtų sūrių kamuoliukų, apvoliotų sezamais, smulkintais sūručiais ar pistacijomis. Labai pikantiška!
4 asmenims. Paruošite per 15–20 minučių.