Varškės kamuoliukai su figomis

Nedidelis riebesnis varškės sūris, 5 šaukštai minkštos fetos, žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų, 5 šviežios figos, pora saujų graikinių riešutų.
Varškės kamuoliukai su figomis
Varškės kamuoliukai su figomis / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sūris Figos

Figas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite griežinėliais. Sūrį sumalkite. Sudėkite fetą, įberkite pipirų ir gerai ištrinkite (turi susidaryti vientisa masė).

Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kamuoliukus. Į kiekvieno vidurį įspauskite graikinio riešuto puselę, tada rutuliukų paviršių dar palyginkite drėgnomis rankomis.

Išdėlioję serviravimo lėkštėje, kamuoliukų viršų kiek paspauskite pirštais, tada ant viršaus uždėkite porą figos griežinėlių. Puoškite šviežiais mėtų lapeliais.

Kulinaro patarimai

  • Pikantiškų kamuoliukų galite paruošti ir iš kitų rūšių sūrio, pavyzdžiui, lydyto ir tarkuoto parmezano arba rūkyto sūrio.
  • Į pikantiškos varškės, jos sūrio ar kitų rūšių sūrio kamuoliukus tinka įspausti mėgstamais priedais įdarytųalyvuogių, juos apvynioti plonytėmis vytinto kumpio juostelėmis.
  • Kokį sykį paskanaukite ir minėtų sūrių kamuoliukų, apvoliotų sezamais, smulkintais sūručiais ar pistacijomis. Labai pikantiška!

4 asmenims. Paruošite per 15–20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis