Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„15min“ receptai“: apkepti žiediniai kopūstai

Siūlome pasigaminti skanų patiekalą iš daržovių.
Žiediniai kopūstai
Žiediniai kopūstai / Photos.com nuotr.

Reikės:

1 žiedinio kopūsto,

100 g fermentinio sūrio,

1 šaukšto sviesto,

1 šaukšto išlukštentų saulėgrąžų,

krapų,

cukraus,

druskos,

paprikos miltelių.

Gaminame:

Žiedinį kopūstą nuplauname ir susmulkiname žiedynais. Puode užverdame vandenį, jį truputį pasūdome bei pasaldiname, sudedame žiedinius kopūstus ir verdame apie 15 minučių.

Kai žiediniai kopūstai išverda, juos išimame iš vandens ir nusausiname. Karščiui atsparų indą ištepame sviestu. Į indą dedame kopūstus, juos apibarstome sutarkuotu sūriu, saulėgrąžomis bei paprikos milteliais.

Kepame orkaitėje tol, kol sūris išsilydys. Išėmus iš orkaitės, žiedinius kopūstus apibarstome sukapotais krapais. Patiekiame patiekalą su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar daržovių salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos