Reikės:
1 cukinijos,
džiovintų grybų,
1-2 svogūnų,
200 g ryžių,
1 morkos,
100 g fermentinio sūrio,
sultinio kubelio,
džiuvėsėlių.
Gaminame:
Cukiniją supjaustome 3-4 cm pločio skridinėliais, išgremžiame vidų. Ryžius išverdame. Džiovintus grybus išmirkome, išverdame, sumalame mėsmale ir sumaišome su virtais ryžiais, pakepintais svogūnais ir tarkuotu sūriu.
Cukinijos skridinėlius prikemšame įdaro ir apibarstome džiuvėsėliais (kad troškinant įdaras neištekėtų) ir apkepiname keptuvėje.
Apkepintus cukinijos skridinėlius sudedame į troškintuvą, įpilame šiek tiek vandens, įdedame sultinio kubelį. Jei norime, galime į troškintuvą įmesti ir kelis griežinėlius morkų ar svogūno gabalėlį. Troškiname tol, kol cukinija suminkštės.
Patiekiame su ryžiais arba daržovėmis.
Skanaus!