Reikės:
2 didelių bulvių,
1/2 morkos,
1 krabų lazdelės,
1 svogūno,
40 gr. fermentinio sūrio,
svogūnų laiškų,
druskos, pipirų.
Gaminame:
Dideles nušveistas bulves išverdame su lupena, perpjauname per pusę ir viduriukus išskobiame.
Morkas išverdame. Morkas ir krabų lazdeles supjaustome mažais kubeliais, sumaišome su išskobta bulvių mase. Susmulkiname ir pakepiname svogūnus, sumaišome su daržovių mase.
Sudedame supjaustytus svogūnų laiškus, dalį sutarkuoto fermentinio sūrio, pagardiname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Šiuo įdaru prikemšame išskobtų bulvių puseles ir kepame iki 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20minučių.
Tuomet bulvių viršų apibarstome likusiu fermentiniu sūriu ir pakepame dar kelias minutes, kol sūris pradės tirpti.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.