Reikės:
500 g pievagrybių,
2 svogūnų,
3-4 šaukštų obuolių acto,
druskos,
pipirų,
džiovintų raudonėlių,
vieno arbatinio šaukštelio džiovintų jūros kopūstų,
aliejaus kepimui.
Gaminame:
Stambiai supjaustome pievagrybius ir susmulkiname svogūnus. Viską pakepame keptuvėje ant įkaitinto aliejaus. Pridedame prieskonių. Kepame tol, kol išgaruoja nuo kepimo susidariusios sultys (apie 15 minučių). Tada įpilame acto ir atšaldome.
Užkandis būna skanesnis, jei jį 2 – 3 valandas palaikysime šaldytuve.
Patiekdami pabarstome užkandį vandenyje išmirkytais jūros kopūstais. Užkandį galima valgyti tiek vieną, tiek su virtomis bulvėmis.
Skanaus!