Reikės:
Šaldyto jūros gėrybių kokteilio (rasite prekybos centruose),
Ketvirtadalio Pekino kopūsto,
3 skiltelių česnako,
3 kubelių daržovių sultinio,
1 nedidelės mokos,
1 džiovinto čili pipiro arba 1 nedidelio šviežio,
1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 litrų vandens,
100 ml acto,
3 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų skrudintų sezamų sėklų aliejaus.
Gaminame:
Daržoves supjaustome. Į puodą įpilame 2 litrus vandens, sudedame jūrų gerybes ir apverdame 8-10 min. Po to įdedame sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, čili pipirą, juoduosius pipirus ir Pekino kopūstą. Paverdame 5 min. Tada supilame cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišome, puodą nukeliame nuo ugnies. Patiekiant įpjaustome šviežio čili pipiro ir poro.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykle rasite čia.