„15min“ receptai: tiršta moliūgų sriuba

Kai už lango vėsu ir lyja, turbūt geriausiai sušildo sriuba.
Sriuba
Sriuba / Photos.com nuotr.
Temos: 3 Sriuba 15min Receptai

12 porcijų reikės:

6 nedidelių moliūgų,

Vištienos sultinio,

0,75 šaukštelio malto imbiero,

0,75 šaukštelio druskos,

0,25 šaukštelio malto cinamono,

1,5 puodelio liesos grietinėlės,

0,75 puodelio grietinės (nebūtina).

Gaminame:

Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20-25 minutes arba kol moliūgai bus minkšti.

Šaukštu išskabtuokite minkštimą iš moliūgų, žievelės išmeskite. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą. Uždenkite ir smulkinkite iki vientisos masės, įpildami truputį vištienos sultinio, jei mišinys per tirštas.

Supilkite moliūgų masę ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, druską, pipirus ir cinamoną. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.

Skanaus!

 Receptų konkurso taisykles rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis