Reikės:
2 vištienos krūtinėlių filė,
„Teriyaki“ marinato,
Vienos skardinės kokosų pieno,
Svogūnų laiškų,
Vieno ananaso (galima konservuotų),
2 šaukštelių čili pastos,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto krakmolo,
aliejaus.
Garnyrui:
Ryžių,
Šiek tiek šafrano (nebūtina).
Paruošimas:
Vištienos krūtinėles perpjauname pusiau, supjaustome juostelėmis, užpilame „Teriyaki“ padažu ir pamarinuojame apie 15-20 min. Į įkaitintą aliejų sumetame supjaustytą česnaką, jį pakepiname ir išimame.
Susmulkintus svogūnų laiškus įdedame į tą patį aliejų ir kiek pakepame. Pamarinuotus vištienos gabaliukus apvoliojame krakmole ir dedame į tą pačią keptuvę. Viską apkepame 3-4 min. ir sudedame čili pastą.
Supjaustome ananasą (jei ne konservuotas) ir sudedame į tą pačią keptuvę. Supilame kokosų pieną, uždengiame ir patroškiname.
Išverdamei ryžius, baigiant virti įdedame žiupsnelį šafrano.
Paruoštą vištieną patiekiame su ryžiais.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.