Reikės: 1 anties kulšelė, 20 g aliejaus,100 g raudonojo vyno, 1 apelsinas, 1 vidutinio dydžio obuolys,10 g migdolų drožlių, 20 g sviesto, 10 g medaus.
Anties kulšelę apkepame keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Po to dedame į skardelę ir pašauname į 180°C temperatūros orkaitę apie 20–30 min.
Obuolį pjauname pusiau ir gražiai, nepažeidę kiauto, išimame sėklalizdžius, į vidų įberiame migdolų drožlių, dedame į skardelę ir pašauname į tą pačią orkaitę.
Padažas: į prikaistuvį pilame vyną, dedame medų, išspaudžiame apelsino sultis ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Turi nugaruoti pusė skysčio. Paliekame šiek tiek pravėsti.
Patikriname, ar iškepusi antis: į storiausią vietą duriame smeigtuku ar peiliu ir jeigu nebėga skystis, vadinasi, iškepusi. Obuolys turi būti vidutiniškai kietas (bet neskystas, nes sukris).
Dabar į paruoštą padažą dedame gabalėlį sviesto ir palengva maišydami ištirpiname jį.
Į lėkštę pilame padažą, dedame iškeptą obuolį ir anties kulšelę. Galime papuošti apelsino skiltele.